Vibeke Friis har siden 2007 haft sit eget bogføringsfirma, hvor hun har hjulpet mange forskellige kunder med alverdens opgaver.
Ambitionen er altid at engagere sig i kunderne, så de får den helt rette hjælp, og kan føle sig trygge ved samarbejdet, der handler om gensidig tillid.

I over 15 år har Vibeke Friis været selvstændig med sit eget bogføringsfirma, som hjælper virksomheder med alt indenfor bogføring, afstemning af konti, opstilling af budgetter, udregning af løn og afregning af moms, og alt hvad der ellers dukker op inden for ny lovgivning, herunder bogføringsloven og lovpligtig procedurebeskrivelser, har afprøvet, afventer og er klar til elektronisk bogføring, når og hvis dette bliver et lovkrav. 
Vibeke er en talnørd, og med sin baggrund som advokatsekretær, har hun lært at forstå et sprog, som man ofte har brug for, hvis man skal kommunikere med offentlige instanser, som eksempelvis skat. 

”Min uddannelse og baggrund, og det, at jeg altid har været superstærk til tal, gør, at jeg kan hjælpe min kunder med det meste indenfor feltet. Grunden til, at jeg valgte bogføring, er fordi, jeg fandt ud af, at jeg virkelig kan gøre en forskel for virksomhederne, særligt når opgaverne bliver mere komplekse, eller når der også er kommunikation med forskellige offentlige instanser ind over”, forklarer Vibeke, som også har hjulpet kunder med import fra ikke EU-lande eller ansættelse af udenlandsk arbejdskraft.

Den sidste udfordring var at overtage bogføring og administration for en Ungdomsklub. Dette har udfordret evnen til at sætte sig ind i de regelsæt, som gælder indenfor offentlige tilskudsordninger.

Vil gerne hjælpe unge iværksætter og selvstændige
En af de ting, som Vibeke brænder for, og håber på, at hun kan arbejde mere med, er unge iværksættere og selvstændige.

”Jeg vil rigtig gerne gribe de her unge mennesker, når de kaster sig ud i at være selvstændige. Der er så mange ting, man skal være opmærksom på, og der er mange faldgruber, som man skal være klar over. Jeg drømmer om at hjælpe de her unge iværksættere og selvstændige inden de løber ind i problemer i forhold til deres regnskaber, tidsfrister og lignende. Jeg overvejer muligheden for at give et godt opstartstilbud, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for de her unge mennesker, der har drømme og ambitioner med deres egen forretning,” fortæller Vibeke.

Involverer sig og løser det meste
Vibeke vil meget gerne involvere sig i sine kunder, og selvom hun ofte arbejder hjemmefra, så er det vigtigt for hende, at hun er en del af de virksomheder, som hun laver arbejde for. 

”Jeg vil gerne involveres i virksomhederne. Det er vigtigt, at de har tillid til mig og at vi deler forskellige informationer, for det gør arbejdet meget sjovere. Jeg kan hjælpe med rigtig mange ting, og derfor er det også en stor fordel, hvis virksomhederne er åbne og ved, at de altid kan kontakte mig. Jeg er altid klar til at hjælpe, og hvis ikke jeg lige tager telefonen, så ringer jeg tilbage når jeg kan”, forklarer Vibeke og fortsætter:

”Hvis jeg får en opgave, som jeg ikke lige ved hvordan jeg skal løse med det samme, så er jeg god til at afsøge informationer og netop derfor kan jeg som regel hjælpe min kunder med det meste.”

Vibeke har ingen ansatte i sit firma, for hun ved, når kunderne henvender sig til hende, så er det fordi, de gerne vil have hendes hjælp. Fokus er på hver enkelt kunde og Vibeke sætter en stor ære i sit arbejde, som uden tvivl er en tillidssag.